Някои казват, че прекалената заетост е болест.  Помислете за живота си

...
Някои казват, че прекалената заетост е болест. 
Помислете за живота си
Коментари Харесай

5 знака, че е време да започнете да правите по-малко

Някои споделят, че прекомерната претовареност е болест. 

Помислете за живота си и за този на околните ви - в актуалното общество се стремим да гоним максимума. Водим се от лозунги като " Живееш единствено един път " (познато измежду младежите като " You Only Live Once " / YOLO). Заради това се доближава до неврози като несъразмерното усърдие да се изживява всеки Божи ден от живота все едно е финален, все едно на следващия ден ще умрем. Този абсолютизъм - да вземем всичко допустимо в ера на милиони благоприятни условия за избор, и възприятието за дефицит и липса на самореализация и триумф на личността в модерното общество в случай че не сме взели всичко допустимо - не сме пътували безпределно, не сме изживели огромната обич, не сме натрупали пари в банковата сметка, ни разболява. 

В работата множеството се опитваме да създадем всичко по силите си. Разграфяваме работния ден по минути. Пълним програмата със събития, екстревагантни задания, отговорности и занимания - тъй като в случай че нямаме забавно занимание не сме задоволително забавен човек - какво ще споделяме, по какъв начин ще потвърдим че сме забавни?

Оказва се, че си мислим, че " повече " във всичко ще ни донесе повече задоволство, триумф... Но постоянно се оказва тъкмо противоположното. 

По-малко може да бъде надалеч по-възнаграждаващо в последно време. Чувствали ли сте удоволствието да изхвърляте? Например остарели облекла, движимости - чаши, чанти. Мнозина изпитват удовлетворение от това. 

Като работим, вършим мултитаскинг, занимаваме се с голям брой задания по едно и също време. Като упражняваме във фитнеса, се мъчим до последни сили да създадем колкото може повече извършения за идеални резултати. Като посетим град в чужбина с туристическа цел тичаме, с цел да разгледаме в него безусловно всичко, в случай че може за ден-два. В ресторанта си поръчваме първо, второ и десерт - би трябвало да опитаме всичко, което се предлага. Но не... По-скоро е нужно да овладеем този собствен абсолютизъм.

Това отбелязва и блогърът Марк Черноф в MarcandAngel, който коментира тамата. Според него има най-малко 5 сигурни знака, че е пристигнало време да стартираме да вършим по-малко неща и да почистим живота си. Защото - знаем - в дребното е многото.

Ето какви са знаците - помислете дали ще откриете себе си. 

1. Чувствате се претрупани от всичко, което има да се направи . Помнете, поемането на прекомерно доста отговорности е най-голямата неточност, която множеството модерни хора позволяват и която прави животът им стресиращ и претрупан, следотвателно вреди на здревето им. Знайте, вие не можете да свършите всичко което желаете - не тъй като сте неспособни, а тъй като се изисква техническо време за това и от време на време денонощието не стига. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР